Ήρθε το Red Bull Paper Wings!

Πύργος ελέγχου προς πιλότους:
Όλα είναι έτοιμα για την απογείωση του Red Bull Paper Wings 2015!

Η εναέρια κυκλοφορία σε όλο τον κόσμο θα αυξηθεί ραγδαία τον προσεχή Μάρτιο όταν μερικοί από τους καλύτερους πιλότους του κόσμου θα έρθουν αντιμέτωποι με τους αντιπάλους τους σε εκατοντάδες τοπικούς προκριματικούς για μια θέση στον παγκόσμιο τελικό του Red Bull Paper Wings στο Hangar–7, την έδρα των Flying Bulls στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας τον Μάιο του 2015.

Salzburg (Αυστρία) – Ξεχάστε τα πιλοτήρια, τις μηχανές εκτόξευσης και τη γλυκιά μυρωδιά της κηροζίνης. Ο μοναδικός απαραίτητος εξοπλισμός είναι ένα συνηθισμένο κομμάτι χαρτί. Η συνταγή της επιτυχίας, ωστόσο, απαιτεί και μια δυνατή δόση από ιδιαίτερες ευέλικτες ικανότητες όπως δημιουργικότητα, φαντασία, και ένα πακέτο από βασικούς κανόνες αεροναυπηγικής.
Δεκάδες χιλιάδες αυτοδίδακτοι πιλότοι σε περισσότερες από 80 χώρες των τεσσάρων ηπείρων θα βάλουν τα δυνατά τους για τον κορυφαίο διαγωνισμό χάρτινου αεροπλάνου. Οι προκριματικοί θα ξεκινήσουν από 1 Μαρτίου για την τέταρτη έκδοση του Red Bull Paper Wings, και θα αναδείξουν εκείνους που τελικά θα κερδίσουν μια θέση στον παγκόσμιο τελικό στο Hangar-7 και θα διαγωνιστούν ανάμεσα στις πιο θεαματικές ιπτάμενες μηχανές του κόσμου. Μια κριτική επιτροπή γνωστών ονομάτων θα επιλέξει τους νικητές για την καλύτερη ακροβατική με βάση τον καλύτερο χρόνο πτήσης αλλά και τη μεγαλύτερη απόσταση και οι οποίοι θα προκριθούν στους τελικούς στις 9 Μαΐου. Διπλώστε, προσαρμόστε και ελέγξτε την αεροδυναμική πριν από την αποδέσμευση του χάρτινου αεροπλάνου για μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ.
Περισσότεροι από 37.000 επίδοξοι διαγωνιζόμενοι από 83 χώρες έλαβαν μέρος στους προκριματικούς το 2012 και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί φέτος, καθώς όλοι κυνηγούν να εκθρονίσουν τον Λιβανό Elie Chemaly, ο οποίος κέρδισε το 2012 έχοντας το μεγαλύτερο χρόνο πτήσης των 10,68 δευτερολέπτων. Ο Tomas Beck από τη Δημοκρατία της Τσεχίας είναι ο κάτοχος του τίτλου στην απόσταση μιας πτήσης 50,37 μέτρων. Ο Ryan Naccarato και ο Tomasz Chodryra από την Πολωνία μοιράστηκαν τον παγκόσμιο τίτλο της αεροναυπηγικής την τελευταία φορά.