Drie studenten tot onbetwiste winnaars gekroond

Red Bull Paper Wings is dé internationale papieren-vliegtuigjes-vouwen-en-gooien-wedstrijd voor studenten. De competitie, die al eerder drie succesvolle Nederlandse edities kende, daagde ook dit jaar alle papieren-vlieguitgjes-piloten uit om gewapend met één A4 een worp naar de Wereldfinale in Salzburg te doen. In de IJhallen in Amsterdam streden vandaag in totaal 29 studenten voor drie gewilde internationale, finaleplekken. De deelnemende studenten kwalificeerden zich eerder via ‘qualifliers’ op campussen van de universiteiten in Delft, Rotterdam, Groningen en Enschede.

Categorieën

De deelnemende studenten deden onder het toeziend oog van tientallen toeschouwers een letterlijke gooi naar de World Finals. De drie categorieën waarin zij zich moesten bewijzen waren de grootste vliegafstand, de langste vliegtijd en de meest creatieve vlucht. In de eerste categorie bleek Chuan Bui met een vliegafstand van 25,2 meter sterker dan zijn tegenstanders. De Delftse student direct na zijn overwinning: “Ik heb niet alleen een trip naar Salzburg gewonnen, maar ook een etentje met mijn vriendin om het te vieren. Stiekem hadden we dit beiden niet verwacht!”.

De tweede papieren-vliegtuigjes-piloot die er met de winst vandoor gaat in de categorie langste vliegtijd is Sameer Safaya. Zijn papieren vliegtuig bleef in totaal 10.47 seconden in de lucht zweven. Sameer over zijn prestatie: “Ik ben heel erg verrast. Tijdens de qualiflier in Enschede bleef mijn vliegtuig maar een seconde of 3 zweven, maar met een paar doeltreffende aanpassingen kreeg ik het helemaal onder de knie!”

De meest creatieve nationale Paper Wings-vlucht staat na vandaag op naam van Marc Meijnema. Hij kreeg voor zijn indrukwekkende design 27 punten van de jury. Zijn eerste reactie? “De vorige keer in Delft ging het al goed, maar nu heb ik een heel nieuw design uitgeprobeerd en dat heeft geresulteerd in een finaleplek en daar ben ik natuurlijk superblij mee!”

Finale Salzburg

Met hun winst hebben deze drie studenten niet alleen eeuwige roem in de papieren-vliegtuigjes-gooien-scene verdiend, maar ook een plek in de internationale finale die op 8 en 9 mei in de iconische omgeving van Hangar-7 in Salzurg plaats vindt. Hier zullen in totaal studenten uit 57 landen hun papieren vliegtuigjes en vliegkunsten inzetten in de hoop de titel ‘Wereldkampioen Red Bull Paper Wings’ binnen te slepen.