Red Bull Paper Wings is terug!

Red Bull Paper Wings is dé wereldwijde wedstrijd papieren vliegtuigjes gooien voor studenten. De wedstrijd kent al drie succesvolle Nederlandse edities en ook dit jaar worden alle aspirant-papier-vliegtuigjes-piloten uitgedaagd om gewapend met één A4 naar Salzburg te ‘vliegen’. Op 4, 10, 18 en 26 maart vinden op diverse hogescholen en universiteiten de zogeheten ‘qualiflyers’ plaats. Welke drie Nederlandse student-piloten plaatsen zich voor de het WK in Salzburg op 8 en 9 mei?

Red Bull Paper Wings internationaal

Dit jaar strijden studenten uit maar liefst 57 landen om een gewilde kwalificatieplek voor de grote finale in Salzburg. De drie onderdelen waarop ze zich kunnen kwalificeren zijn; de grootste afstand, de langste vliegtijd of de meest creatieve vlucht. Het huidige wereldrecord staat op 27,6 secondes vliegen en de grootste afstand ooit afgelegd met paper wings is 63.19 meter. Het wordt dan ook een ultieme uitdaging voor de Nederlandse studenten om te laten zien dat dit verbeterd kan worden.

Qualiflyers

Er worden in totaal vier Nederlandse qualiflyers in verschillende studentensteden georganiseerd. Het startsein hiervoor wordt op 4 maart in Delft gegeven, gevolgd door Rotterdam op 10 maart, Groningen op 18 maart en de laatste in de reeks vindt plaats op 26 maart in Enschede. Onder streng toezicht van de jury, die de studenten op drie bovenstaande onderdelen gaat beoordelen, strijden de studenten voor een plek in de Nationale Finale. Deze vindt plaats op 19 april in Amsterdam.

Meedoen is gemakkelijk, maar Red Bull Paper Wings winnen is een echte uitdaging. Kom jij ook een gooi doen naar die dikke World Final in Salzburg? Meld je dan nu aan bij de Check-in!